Bachovky pro pejska, který se tak moc bál

Bachovky pro pejska, který se tak moc bál

Volala mi paní, že adoptovali pejska nalezeného se sourozenci v zahraničí. Ostatní sourozenci už jsou dávno rozebraní včetně jeho velkého bráchy, který ho chránil a konflikty řešil za něj. Tak si ho vzali, ale nevěděli, co s ním, s jeho panickými stavy a strachem z konfliktů. Při každém náznaku konfliktu vletěl do křoví tak rychle, až mu začali přezdívat Křovák.

Doma už Bachovky znali

Kontakt na mě dostali na doporučení od jiné spokojené „uživatelky“. Sami už měli doma zkušenost s kapičkami z jiného zdroje, tak proč nezkusit i pro pejska? Probrali jsme všechny projevy, kdy je pejsek v pohodě, jak to má s jinými pejsky, co ho uklidní, co ho děsí a především, jak se projevuje. Podle toho jsem sestavila a odeslala lahvičku a…?

Jak panička píše po první lahvičce

Vše u Scoobynka super, kapičky si sám bere z dlaně (kapu mu je přímo do dlaně a bez problému si je slízne). Také u něj i vidím změnu, co se týká v chování. Ne, že by byl teď velký kápo, ale situace už neřeší tak hystericky, je vidět krapet větší jistota.“ A po další lahvičce „U nás musím říct, že mnohem lepší, Scoobynek se bojí všeho mnohem méně, až na ty dělobuchy a hodně lidí“.

Ano, přiznávám, sledovat ohňostroj mě naplňuje vnitřním klidem, ale pro pejsky nic moc. Na to bych přidala ještě krizovou směs, jak u jiných pejsků a kočiček – a na některé působila dokonce tak, že se na Silvestra při prvním náznaku rámusu jen v pelíšku otočili a nikam nezdrhli.

Bachovky působí hezky i na zvířátka (a rostliny). Pomáhá, když stejnou směs užívá i páníček nebo panička a přenášejí pak svoji bylinkovou pohodu i na mazlíka.

Chcete to zkusit? Napište mi

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *